046 - 443 35 41
Offerte Service

Co & Co2 meting

Een goede luchtkwaliteit is van essentieel belang voor de gezondheid en prestaties van de mensen die zich in de betreffende ruimte bevinden. Technisch Bureau Vervuurt – Geraets is u graag van dienst bij het uitvoeren van CO & CO2 metingen.

Wat u moet weten over CO en CO2 metingen

Een goede indicatie voor een goede of slechte luchtkwaliteit zijn CO en CO2 waarden. Koolstofmonoxide (CO) vergiftigingen komen nog weleens voor in panden met verouderde verwarmingsinstallaties. Maar ook wanneer dit geen rol speelt is het slim een meting te laten doen. Mensen verbruiken zuurstof (O) en produceren kooldioxide (CO2). De hygiënische grenswaarde voor CO2 concentratie in Nederland voor bijvoorbeeld scholen en kantoorpanden ligt op 1000 PPM. Deze grens wordt echter vaak overschreden. De oorzaak hiervan is doorgaans een slechte ventilatie of een slecht onderhouden luchtbehandelingssysteem.

Een te hoge CO2 waarde in een gebouw kan leiden tot allerlei klachten. Hierbij kunt u denken aan:

  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid en sufheid
  • Concentratieproblemen
  • Luchtwegproblemen
  • Geïrriteerde slijmvliezen

Wat wij voor u kunnen betekenen

Met behulp van zogeheten dataloggers kunnen wij CO en CO2 metingen uitvoeren. Op basis van de meetresultaten kunnen wij een deskundig advies geven met betrekking tot hoe de luchtkwaliteit verbeterd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van de luchtbehandeling of het opnieuw inregelen van ventilatiesystemen. Het laten uitvoeren van CO en CO2 metingen en het doorvoeren van verbeteringen leidt doorgaans niet alleen tot een lager ziekteverzuim, maar ook tot betere leer- en werkprestaties en een lager energieverbruik.

Meer weten over CO en CO2 metingen?

Wilt u ook een CO en CO2 meting laten uitvoeren? Neem dan contact op met Technisch Bureau Vervuurt – Geraets. Wij helpen u graag om de luchtkwaliteit in uw pand te controleren en te verbeteren!

Ons Team

Ons streven is het leveren van kwaliteit en betrouwbare service


Pascal Geraets
046 - 443 35 41
Service & onderhoud algemeen, Sanitair, CV, water & gasinstallatie, Inkoop, planning & offertes
Roy Geraets
06 - 1090 3409
Service & onderhoud algemeen, Innovatie, Duurzame energie, Elektro installatie, Airco installatie
Leo Vervuurt
046 - 443 46 88
Service & onderhoud, regelingen, CV, water/gasinstallatie, financiƫle administratie & onderhoudscontr.
Onderhoudscontracten